Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
         
 

Starten vanuit de WW

Heb je een WW-uitkering en denk je erover om een bedrijf te starten? Dan ben je niet de enige. De overheid steunt mensen die vanuit de WW voor zichzelf willen beginnen. Daarom is er een regeling om met behoud van uitkering te starten als ondernemer. Natuurlijk moet je je daarbij aan bepaalde regels houden. Hoe het werkt, lees je in onderstaande stappen.

Hoe start ik een eigen bedrijf vanuit mijn WW-uitkering?

Je bent werkloos en van plan om als zelfstandig ondernemer te gaan starten. Dat doe je niet zomaar, je hebt inmiddels vast ondervonden dat hier aardig wat bij komt kijken. Je hebt immers niet alleen te maken met de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst, maar ook met het UWV. Wat komen gaat is misschien spannend maar bovenal een geweldige uitdaging. Om deze uitdaging weloverwogen aan te kunnen gaan, is het verstandig om een aantal stappen te doorlopen. De stappen die daarop volgen zorgen voor een goede start van jouw eigen onderneming. Jouw weg naar het ondernemerschap vanuit een WW-uitkering bestaat vier fases.

  • Voorbereidingsfase
  • Onderzoeksfase
  • Startfase
  • Stoppen of doorgaan

Gratis downloaden

Volg ons stappenplan zodat je zeker weet dat jouw start vanuit een WW-uitkering perfect is. Je kunt het stappenplan: Starten vanuit een WW-uitkering gratis hieronder downloaden.

agenda

Data ophalen ...

Blog

De 7 onmisbare eigenschappen om te transformeren naar ondernemer


Het belang van rust in crisistijd


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Kennisbank Lees meer
Start met het stappenplan van het Startersloket
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer